Agaricus2000

AGARICUS2000

Verschillende champignonkwekerijen zijn voorzien van een sorteerlijn met het registratiesysteem AGARICUS2000. De champignons komen vanaf de cellen via een aanvoerband naar de voorzijde van het bedrijf in de sorteerhal. Daar worden de champignons in vier sorteringen uitgesorteerd.
De mechanische installatie kan een volle vrachtwagen aan lege kratten bufferen op de palletbaan. Deze baan voert de pallets aan op de depalletiser. De kratten worden vervolgens van de pallet geschoven en door de ontstapelaar achter elkaar geplaatst. Zij worden aangevoerd op de verschillende sorteerlijnen. Per sorterring worden de kratten dan weer gestapeld en gebufferd achter de krattenstapelaar. Als er voldoende stapels achter een stapelaar staan om een pallet te vullen, worden deze aangevoerd op de palletiser. Wanneer de kratten op de pallet staan, wordt de pallet gewogen en wordt er op de volgende positie automatisch een bindlint aangebracht. Vervolgens wordt de pallet voorzien van een etiket met daarop alle relevante gegevens. Bij de laadplaats staat nog een printer waarmee een pakbon wordt geprint die de chauffeur bij de zending voegt.

AGARICUS2000
AGARICUS2000 is de front-end applicatie die gegevens van sorteringen, gewichten en kwaliteiten registreerd. Deze applicatie, volgt elke krat en pallet in samenwerking met de besturings-PLC. De bediener kan op het scherm de voortgang van het proces volgen. De resultaten van sorteringen worden in een MS-SQL-database opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt voor het afdrukken van pallet-etiketten en vrachtbonnen. Ook kan de teler totalen per dag of over langere periode opvragen.

Zie deze Brochure voor meer informatie.

Copyright © 2024 by Apex Firmware