TAR2000

Aviko Steenderen

Aviko is het tweede grootste aardappelverwerkende bedrijf in Europa en het vierde wereldwijd. Verder is Aviko de grootste producent van gekoelde frites ter wereld. Momenteel werken er zo'n 1.600 mensen bij Aviko en verwerken de productiebedrijven samen zo'n 1,7 miljoen ton aardappelen per jaar. Inmiddels telt de Aviko-groep ca. 20 dochterondernemingen verspreid over de wereld.

Tarreerlijn
Begin 2010 werd een 'tarreerlijn' in gebruik genomen, waarbij aardappelmonsters automatisch uit een vrachtwagen worden genomen. Het monster wordt in een krat gedoseerd (35 kg) die voorzien is van een RFID-tag. Een robot plaatst vervolgens het krat in een buffer. De monsters worden op kwaliteit beoordeeld op de tarreerlijn. Op verzoek van de operator wordt een krat aangeboden aan de wasstraat. Hierna volgen verschillende stappen, zoals kleine aardappelen uitzeven, visuele controle, drijverbepaling met behulp van een zoutwaterbad, sorteren op grootte. Alle deelpartijen worden automatisch gewogen en geregistreerd.

TAR2000.Net
TAR2000.Net verwerkt alle gegevens van en naar het Navision ERP-systeem. Tevens wordt de operator geïnformeerd over de procesparameters, voortgang en storingen. TAR2000.Net coordineert de gegevens van Navision, de Siemens PLC, de  6 weegschalen en de robot. De lokaties van de monsters die in de buffer staan worden ook door TAR2000.Net bijgehouden.

Front-End
TAR2000.Net vormt de front-end van de tarreerlijn. Zo kan de operator verschiilende onderdelen besturen tijdens de schoonmaak-modus.

Copyright © 2024 by Apex Firmware